This article is only available in Czech.
Tradiční HR konference přináší diverzitu jako zásadní téma, které ovlivní podobu a fungování budoucího pracovního trhu
Published 8/26/2014

Praha, 26. 8. 2014 - Nejnavštěvovanější odborná HR událost v ČR, říjnová konference HR Management (15. 10.2014), právě zveřejnila svůj program zaměřený na pestrou a flexibilní budoucnost pracovního trhu. Předpokládaná zvýšená diverzita pracovních týmů může přinést mnohé výhody, ale jen pokud se management firem s ní naučí efektivně využívat. Organizátoři pozvali do programu konference pětadvacítku řečníků a panelistů, kteří na konkrétních příkladech zdokumentují, jak jsou připraveni na bouřlivé změny, které nás ve světě práce čekají, akcelerovány vpádem moderních technologií či nových zákonů.

„Najít nosné téma 9. ročníku konference HR Management nebylo tentokrát až tak složité. Zvolili jsme pojem diverzita – tedy různorodost, protože svět, v němž žijeme, je nesmírně pestrý. Někdy se může zdát až nepřehledný a chaotický. Ale právě respekt a tolerance k různorodosti, vnímavost k odlišným kulturám i minoritním skupinám, může lidstvo posunout dál. A to platí i pro byznys“, vysvětluje programová garantka konference a šéfredaktorka Moderního řízení Alena Kazdová.

Praxe mnohých úspěšných firem u nás i ve světě dokazuje, že různorodé týmy motivují lidi k novým nápadům, rodí se v nich více inovací nebo naopak přispívají k eliminaci nevhodných úzce zacílených řešení. Nestačí však rozmanitost ve firmě vytvořit, manažeři se musí především naučit s diverzitou pracovat. Na mnohých pracovištích se dnes setkávají a musí spolupracovat 3 až 4 věkově rozdílné generace. Liší se hodnotami, pracovními zkušenostmi a návyky, vztahem k užívání nových technologií i celkovou flexibilitou. A diverzita není jen otázka mezigenerační spolupráce, ale i spolupráce napříč kulturami, která je dnes v globálním byznysu samozřejmostí. Jak se mohou do řízení diverzity efektivně zapojit útvary HR?

Na tyto otázky odpoví program konference HR Management, která se bude konat 15. října 2014 v OREA Hotelu Pyramida v Praze. Ačkoliv má tato konference po osmi letech konání právo těžit ze své úspěšné tradice, organizátoři se letos rozhodli ji významně oživit a omladit. „Téma vytváření a rozvoje budoucích pestrých pracovních týmů nás inspirovalo k návrhu nového moderního a pestrého loga konference HR a k formátovému obohacení jejího programu o svěží diskusní panely a talk shows, což ještě více posílí tradičně dobrou interakci mezi účastníky“, slibuje jménem organizátorů z Blue Events Antonín Parma.

Vůbec poprvé tak budou v odpoledním programu zastoupeny 3 paralelní specializované workshopy zaměřené na různé aspekty očekávaných bouřlivých proměn světa práce, ať už v důsledku vpádu moderních technologií či nových zákonů. Zpestřením budou i interview vedená v průběhu dne s finalisty soutěže o Cenu personalistů a zvýšenou hladinu adrenalinu bude samozřejmě provázet závěrečné hlasování o Osobnosti HR pro rok 2014.

Zájemci o účast si mohou na nových stránkách www.hrevent.cz přečíst veškeré detaily, v těchto dnech již probíhá registrace tzv. Early Birds za zvýhodněných podmínek. Tuto odbornou událost podporuje řada významných partnerů v čele se společností Grafton Recruitment.


O HR Managementu 2014

Kdy: 15. 10. 2014
Kde: OREA Hotel Pyramida, Praha

Kontakt pro média
Aneta Zímová, Blue Events
Tel.: +420 730 184 505, e-mail: aneta.zimova@blueevents.eu

Zájemci o partnerství
Jan Vozdecký, Blue Events
Tel.: +420 739 249 716, e-mail: jan.vozdecky@blueevents.eu