This article is only available in Czech.
VZPOURA ČESKÝCH MANAŽERŮ MÁ TÝDEN PŘED SVOU PREMIÉROU VYPRODÁNO!
Published 2/14/2012

Praha, 14. února 2012 – V Národní technické knihovně v Praze se v rámci prvního ročníku Festivalu Česká inovace sejdou úspěšní i začínající inovátoři, manažeři, podnikatelé, akademičtí pracovníci i studenti vysokých škol, aby se podělili o své nápady a zkušenosti. Na akci, která proběhne 22. února 2012, se již registrovalo více než 250 návštěvníků a kapacita prostor je tak zcela naplněna. Iniciátorem akce je Česká inovace, o.p.s., platforma sdružující osobnosti a úspěšné manažery, kteří se nesmířili se současným stavem úrovně a intenzity inovací daleko zaostávajícími za potenciálem České republiky.

Na samém začátku úspěchu stojí dobrý nápad. K tomu, aby se jako inovace úspěšně uplatnil na trhu je však potřeba odhodlání a správná podpora. Ačkoliv jsou inovace často považovány za nejlepší způsob jak prorazit nebo se udržet na přesyceném trhu, v Česku se na toto téma stále ještě zapomíná a to na všech úrovních.  Nadějných nápadů je dostatek, realizace se jich však dočká jen zlomek. Obecně prospěšná společnost Česká inovace si dala za cíl rozvíjet dobrou inovátorskou tradici a podporovat konkurenceschopnost České republiky. Zkušení manažeři z řad partnerů projektu sdílejí s autory inovací své know-how a pomáhají tak jejich nápady proměňovat ve skutečnost. Přispět k tomu má také Festival Česká Inovace.

Pro účastníky festivalu je připraven odborný program, který nabídne praktické rady o možnostech financování či marketingové podpoře projektů. Publikum bude mít příležitost seznámit se s proslulou metodou inovačního řízení  WOIS, kterou představí Gunter Herr. O svůj příběh se např. podělí i spolumajitel a ředitel společnosti Linet Zdeněk Frolík, jemuž se se podařilo s nemocničními lůžky dobýt zahraniční trhy. Festival Česká Inovace však nemá  podobu klasické konference, kdy je publiku přisouzena role pasivních posluchačů.  Cílem je co nejvíce napomoci navázání kontaktů a sdílení inspirace mezi inovátory a úspěšnými odborníky z nejrůznějších oblastí. K tomu by měly přispět nejen interaktivní workshopy a tréninkové programy, ale v neposlední řadě také méně formální atmosféra setkání. 

Podstatnou součást akce představuje soutěžní přehlídka úspěšných či dosud nerealizovaných inovativních nápadů Česká inovace. Mezi více než 80 přihlášenými jsou jednotlivci, studenti, malé, střední i velké firmy z celé republiky.  Soutěžní projekty budou posuzovány podle míry inovativnosti, kreativity a podnikatelského ducha. Zatímco vítěze jednotlivých kategorií určuje odborná porota, o absolutním vítězi rozhodnou svými hlasy účastníci festivalu.

Premiérový festival je prvním viditelným počinem ambiciózních plánů platformy Česká inovace. Zájem o něj naznačuje, že „vzpoura manažerů“ je to, co inovační kultura České republiky potřebuje.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fakta k Festivalu Česká inovace 2012:

• První ročník se koná 22.2.2012 v Národní technické knihovně v Praze
• Organizátory festivalu jsou Česká inovace, o.p.s. a společnost Blue Events
• Letošní premiéra se koná s podporou mnoha významných firem a institucí v čele s generálním partnerem 3M Česko

Podrobnější informace o činnosti České inovace o.p.s.: 
Daniel Sobotka, ředitel, Česká inovace o.p.s.
e-mail: daniel.sobotka@ceskainovace.cz
web: www.ceskainovace.cz

Detaily k organizaci Festivalu, jeho partnerství a mediální podpoře:
Antonín Parma, General Manager, Blue Events
e-mail: antonin.parma@blueevents.eu
web: www.festival-cin.cz