This article is only available in Czech.
Marketingový počin zná své vítěze za ČR i SR. Zvítězily kampaně Air Bank a Coop Jednota Slovensko
Published 5/15/2015

Praha, 14. května 2015 – 16. ročník konference Marketing Management, který proběhl v Divadle ARCHA, přinesl kromě bohatého odborného programu také vyhlášení vítězů ocenění Marketingový počin roku 2014/15. Za český trh bodovala Air Bank se známými spoty o bankéřích. Ze slovenských kampaní se nejvíce líbila série spotů COOP Jednota, ve které vystupuje humorná dvojice bači a jeho pomocníka.

Na konferenci se v rámci klání o marketingový počin představila šestice reklamních kampaní, které vzešly ze spotřebitelského výzkumu společnosti GfK. Ta zjišťovala již po třetí v řadě, jaké kampaně zaujaly zákazníky a spotřebitele. Tomáš Drtina, nový generální ředitel GfK Czech & Slovakia, na základě výzkumu představil prvky, které spojují úspěšné kampaně. Reklama, která dělá spotřebitelům radost, musí být vtipná, neagresivní, důvěryhodná, přesvědčivě komunikující benefit, odlišná, s akcentem na národní linku (platí více pro slovenský trh), k úspěchu přispívá samozřejmě i velikost rozpočtu.

V prezentační show, kterou moderovala se šarmem sobě vlastním moderátorka a zpěvačka Klára Vytisková, účastníci přímým hlasováním rozhodli o vítězi pro ČR i SR. V rámci tuzemského trhu se utkaly tři společnosti, které na základě spontánních ohlasů u zákazníků získaly prvenství ve svých kategoriích: Air Bank (kategorie Služby), Kofola ČeskoSlovensko (kategorie Produkty) a Kaufland (kategorie Obchod). Ocenění a trofej pro absolutního vítěze si odnesla Air Bank.

Slovenský trh reprezentovaly společnosti Orange (kategorie Služby), ŠKODA AUTO Slovensko (kategorie Produkty) a COOP Jednota Slovensko (kategorie Obchod). Absolutním vítězem se stal posledně jmenovaný, COOP Jednota Slovensko.

Není bez zajímavosti, že výsledky hlasování odborníků o Marketingovém počinu napříč kategoriemi se shodují i s četností spontánního jmenování kampaní spotřebiteli při výzkumu. Je vidět, že humor a emoce fungují, jak u zákazníků, tak odborníků.


Marketing Management 2015
14. 5. 2015
Divadlo ARCHA v Praze
www.marketingmanagement.cz

Kontakt:
Barbora Krásná, Partner, Blue Events
Barbora.Krasna@BlueEvents.eu, +420 222 749 841

Kontakt pro média:
Aneta Zímová, Project Manager, Blue Events
Aneta.Zimova@BlueEvents.eu, +420 730 184 505