This article is only available in Czech.
Internetová revoluce na trhu FMCG u nás v hledáčku médií
Published 5/4/2015

Praha, 4. května 2015 –Aktuální zprávy ze zahraničí jasně potvrují, že E-Commerce se stává realitou i v obchodě s rychloobrátkovými kategoriemi. Ani u nás není o zajímavé zprávy nouze – Rohlik.cz, Kolonial.cz či Kosik.cz o sobě nechávají dost hlasitě slyšet. Zatímco první z těchto nových hráčů již aktivně nabízí své služby, ostatní dva se chystají odstartovat své projekty v nejbližších dnech. Situaci mapují odborná media, mezi nimi nejaktivněji ta digitální.

E-Commerce v segmentu rychloobrátkového zboží sice zatím v našich podmínkách nedosahuje takových tržních podílů jako ve Velké Británii či Francii, v letošním roce se ale situace nepochybně zásadně změní, a to z mnoha důvodů. Systém iTESCO připravuje expanzi do nových regionů, již třičtvrtě roku fungující Rohlik.cz získává v Praze a okolí každým týdnem nové zákazníky a Kolonial.cz a Kosik.cz se chystají odstartovat své projekty v nejbližších dnech.

Internetová revoluce v kategoriích rychloobrátkového zboží se tak stale častěji dostává do hledáčku médií. Jedním z nejaktivnějších zdrojů přinášejících informace, rozhovory a zajímavosti z tého oblasti je internetový zpravodajský server Médiář, který je současně i hlavním mediálním partnerem konference Retail in Detail s podtitulem FMCG Online.

Na konferenci vystoupí ti, kteří chtějí hrát významnou roli na FMCG Online trhu v ČR, ať už na něm aktivně působí nebo se k tomu teprve chystají. A čím chtějí přesvědčit zákazníky, aby vsadili právě na ně? O tom se můžete dočíst v sériích textů, které poskytl Médiář:

www.mediar.cz/potraviny-online-bude-prodavat-i-kosik-cz
www.mediar.cz/tesco-rohlik-kolonial-kosik-v-praze-se-utkaji-ctyri-online-prodejci-potravin
www.mediar.cz/sulta-z-kosik-cz-cilime-proti-tesku-hlavne-na-zeny
www.mediar.cz/rozhovor-kolonial-cz-petr-vyhnalek-jaroslav-kuchar
www.mediar.cz/cupr-nejdulezitejsi-know-how-je-v-logistice

Všichni aktéři pak budou mít možnost si vyměnit názory přímo v rámci diskusního bloku na konferenci FMCG Online dne 10.6.2015 v pražském inovačním centru Impact HUB.

O Retail in Detail / FMCG On Line
Kdy: 10.6.2015
Kde: Impact HUB, Praha

Podrobnější informace:
Barbora Krásná, Blue Events
barbora.krasna@blueevents.eu

Kontakt pro média:
Aneta Zímová, Blue Events
aneta.zimova@blueevents.eu