This article is only available in Czech.
Festival Česká inovace 2013 bude praskat ve švech!
Published 2/14/2013

Praha, 14. února 2013 – Přípravy Festivalu Česká inovace 2013 (27. 2. 2013, Národní technická knihovna v Praze) jsou v plném proudu a počet účastníků již dosáhl čísla 400! Dva týdny před jeho konání mají zájemci ještě šanci využít pár desítek posledních míst.

Organizátoři pro účastníky připravují zajímavý odborný program a pravdivé příběhy těch, co mají odvahu svoje nápady prosadit do života. Zažijí nejen zajímavé přednášky, ale i interaktivní workshopy a možnost setkání na velmi osobní a neformální bázi. „Chceme se postarat o to, aby kromě know-how a nových nápadů načerpali naši příznivci pozitivní energii a rozšířili svoje kontakty. Naši partneři jsou spolutvůrci Festivalu a nabídnou v rámci odpoledního jarmarku svou pomoc v různých oblastech, včetně praktických tipů a triků. Především jsme ale do programu zařadili loňské soutěžící!“ zdůrazňuje za organizátory Antonín Parma z Blue Events.

V průběhu společenského večera také zvolí přímo účastníci absolutního vítěze soutěže Česká inovace 2012, který vzejde ze 110 soutěžních projektů z celé ČR. Jejich počet dokonce překonal zájem soutěžících během prvního ročníku a svědčí o potenciálu, jaký bez relevantní podpory v ČR máme. Moderátorkou této události bude v prostorách atria NTK Daniela Písařovicová z České televize. „Bez inovací nepřežije žádná ekonomika na světě, proč by zrovna ta česká měla být výjimkou? Pojďme dát hlavy dohromady, klidně se učit od úspěšných a podporovat zajímavé nápady, hledat a podporovat uplatnění těch realizovatelných a rozvoj těch realizovaných. Bez nich se nám všem nemusí žít dobře,“ tvrdí David Vrba, generální ředitel společnosti 3M Česko, která je jedním z největších podporovatelů celé myšlenky.

Festival již podpořila řada významných firem, které jsou připraveny inovátorům poskytnout bezplatně svoje know-how. „Trh v nejbližších letech potáhnou hlavně okamžitá řešení, veřejnost chce mít přístup k informacím v reálném čase. Era představuje úpravu přístupů k finančním službám, proto chceme vědět, o čem přemýšlí současní mladí lidé. Oni jsou nebo v krátké době budou průkopníci v řadě lidských oborů, my se považujeme za průkopníky v bankovnictví. Ti, kteří ostatním prošlapávají trnitou cestu od klasického retailového bankovnictví směrem k nabídce všudypřítomných služeb, jež nemusí být nutně pouze finanční povahy,“ říká Jam Lamser, člen představenstva ČSOB. Právě Era je dalším z generálních podporovatelů projektu.

Festival Česká inovace je podporován řadou významných firem a institucí. Organizátoři oslovili vybrané studenty z celé ČR, kterým je umožněn stejně jako soutěžícím inovátorům vstup zdarma. Více informací o Festivalu Česká inovace 2013 naleznete na www.festival-cin.cz.



Kontakt pro média:

Blue Events:
Antonín Parma, General Manager
email: antonin.parma@blueevents.eu

Česká inovace, o.p.s.:
Roman Šiser, ředitel
email: roman.siser@ceskainovace.cz