This article is only available in Czech.
Retail in Detail 2016: Jak ven z pasti cenových promocí?
Published 2/25/2016

Praha, 25. 2. 2016 – Úspěšné podnikání v maloobchodě je založeno na zvládnutí řady detailů, aneb „Retail is Detail“. Tato všeobecně uznávaná poučka stála v roce 2000 u zrodu série specializovaných konferencí Retail in Detail. Tyto konference navazují těsně na výroční vrcholová setkání českého a středoevropského obchodu – Retail Summit.

Odhady hovoří o tom, že jen v oblasti rychloobrátkového zboží výrobci a obchodníci u nás proinvestují až 100 mld. Kč ročně do cenových akcí. Kolik z toho pomáhá budovat loajalitu ke značce či obchodu? Tragicky málo… Nestojí tedy za to se na chvíli zastavit a věnovat pár hodin zamyšlení nad tím, jak ven z promoční pasti? Blue Events nabízí opravdovou AKCI!, která to umožní. Dne 6. 4. 2016 na konferenci Retail in Detail/Efficient Promotions v pražském hotelu OREA Pyramida představí příklady úspěšných promočních aktivit a poskytnou prostor pro diskusi o cestách ke zvýšení jejich efektivnosti.

Program je rozdělen do 3 částí. V úvodním bloku budou domácí i mezinárodní experti z firem Nielsen a GfK prezentovat analýzy krátko- a dlouhodobých dopadů promocí na obchod, značky a zákazníky. Zaměří se i na mezinárodní srovnání, které signalizuje nepříjemný fakt – český trh je v kontextu EU na čelním místě v podílu prodeje zboží v akcích a vyniká současně i extrémně nízkou loajalitou zákazníků vůči značkám i prodejnám. Ondřej Žák z poradenské společnosti EY pak osvětlí, kdo je vítězem promocí.

Ve 2. části konference budou představeny cesty ke zvýšení efektivnosti. S příkladem velmi užitečné celoodvětvové iniciativy vystoupí Francoise Acca z ECR France. Pozornost bude věnována i inovacím, které se rozvíjejí díky nejnovějším digitálním a mobilním technologiím a sociálním médiím (mimo jiné například mobilní kupony COOL Ticket či nová generace loajalitního programu Priceless Specials). O tom, že internetová revoluce mění i maloobchodní promoce přesvědčí účastníky Michal Nýdrle, digitální guru a zakladatel Kindred Group.

Závěrečnou část konference otevře prezentace 2 příkladných promočních aktivit z ČR (TETA) a Rakouska (BILLA). Akce pak vyvrcholí velkou panelovou diskuzí za účasti zástupců nezávislého maloobchodu, mezinárodních řetězců i dodavatelů. Moderovat ji bude Tomáš Formánek ze společnosti Logio, který byl jednou z hvězd letošního Retail Summitu, kde téma (ne)úspěšnosti promocí velmi razantně otevřel.

Základní údaje o Retail in Detail/Efficient Promotions 2016

  • Konference Retail in Detail/Efficient Promotions je součástí série specializovaných akcí, které od roku 2000 doplňují vrcholové setkání hráčů maloobchodního trhu Retail Summit. Program nadcházející konference je připraven ve spolupráci s Iniciativou ECR v ČR a SR.
     
  • Na konferenci Retail in Detail se účastní 150 – 250 manažerů a specialistů.
     
  • Letošní téma (Efficient Promotions) je zacíleno na všechny obchodníky i výrobce, kteří si uvědomují, že na promocích lze vydělat, ale také prodělat a ztratit loajalitu zákazníků a poškodit značku řetězce i výrobku. Očekáváme proto hojnou účast reprezentantů dodavatelů i obchodníků, včetně nezávislých nákupních aliancí. Retail in Detail/Efficient Promotions by samozřejmě neměl vynechat nikdo z firem, které přemýšlí o nelehké cestě z pasti cenových akcí a hledá inspiraci k novému typu „necenových“ promocí. Na specializované konferenci samozřejmě rádi přivítáme i dodavatele řešení podporujících efektivní promoce, experty, odborné novináře a všechny, kteří věří, že toto téma není radno ignorovat.
     
  • Největším komerčním partnerem je Kofola a mediálními partnery jsou Retail News a retailmagazin.sk. .

Retail in Detail/Efficient Promotions
Kdy: 6.4. 2016
Kde: OREA Hotel Pyramida, Praha 6

Podrobnější informace: Barbora Krásná, Blue Events
barbora.krasna@blueevents.eu

Kontakt pro média: Lukáš Koutník, Blue Events
lukas.koutnik@blueevents.eu