This article is only available in Czech.
Festival Česká inovace – největší setkání inovátorů a lidí s dobrými nápady se rychle blíží
Published 12/6/2012

Praha, 6. prosince 2012 – Druhý ročník úspěšného festivalu Česká inovace, který se bude konat 27. 2. 2013 v pražské NTK, představuje unikátní prostor pro inovátory, firmy i lidi s dobrými nápady, kde se můžou nejen setkat a inspirovat se, ale zároveň získat podporu pro vlastní inovace v soutěži.

Komunita inovátorů
Ambicí organizátorů festivalu Česká inovace je spoluutvářet komunitu inovátorů, do které budou spadat všichni s dobrými nápady, od domácích kutilů, přes studenty, zástupce státní správy až po velké firmy. „Naším cílem je propojovat inovativní mozky a umožnit tak synergii dobrých nápadů, zkušeností a know-how,“ tak popisuje cíl festivalu David Vrba, předseda správní rady České inovace.

Inovace není o převratných vynálezech
O tom, že nápady, velká i drobná zlepšení, nové postupy a inovace v českých hlavách i firmách jsou, není pochyb. Málo kdo si ale uvědomuje, že inovace nemusí spočívat jen v novém produktu, ale třeba i ve způsobu myšlení, řízení organizace, novém obchodním modelu a tak dále. Inovovat se dá zkrátka všude, od piva přes výuku jazyků až po nanotechnologie.

Soutěž
Z tohoto důvodu je součástí programu Festivalu i soutěž Česká inovace 2012, do které své nápady a inovace mohou přihlásit jak jednotlivci, tak firmy. Oceněné projekty získají podporu ušitou konkrétnímu projektu přímo na míru, která umožní realizaci, propagaci, zviditelnění a v neposlední řadě cenné know-how. „Vítězství v České inovaci byl zlom v celém projektu. Uvědomili jsme si, že to celé má smysl,“ říká Miloš Filip, spoluautor projektu Technické školky a vítěz soutěže Česká inovace 2011.

Festival Česká inovace 2013 se bude konat 27.2.2013 v Národní technické knihovně v Praze. Organizátorem akce je Česká inovace, o.p.s. a společnost Blue Events. Pro více informací o Festivalu a možnostech jak se do něj zapojit neváhejte kontaktovat Romana Šisera nebo Antonína Parmu.


Kontakt pro média:

Česká inovace, o.p.s.:
Roman Šiser, ředitel
email: roman.siser@ceskainovace.cz

Blue Events:
Antonín Parma, General Manager
email: antonin.parma@blueevents.eu