This article is only available in Czech.
Na PR Summit 2013 míří Marian Salzman, jedna z nejvlivnějších osob amerického PR
Published 10/15/2013

Praha, 15. října 2013 – Na největší setkání PR profesionálů v ČR přijíždí Marian Salzman, šéfka severoamerického HAVAS PR, kterou Business Insider zařadil mezi 25 nejvlivnějších osobností amerického public relations. PR Summit 2013 se koná již příští středu (23. 10.) na Žofíně. Akce již přilákala na dvě stovky profesionálů komunikace z agentur i firemních oddělení. Nebývalý zájem projevili i zástupci státní správy, kteří tvoří čtvrtinu účastníků.

Ikona amerického PR v Praze

Marian Salzman je celosvětově uznávaná publicistka, která obdržela řadu prestižních ocenění (mj. titul PR Professional of the Year 2011 od magazínu PR Week). Zaměřuje se na identifikaci nových trendů (trendspotting) a jejich využití v PR a marketingu. V roce 2003 například předpověděla nástup nového lifestylového proudu a proslavila tak pojem metrosexuál. Není tedy překvapením, že byla Business Insiderem označena, za jednu z nejvlivnějších osob v americkém PR. Na Summitu se zaměří na komunikaci úspěšných značek v době všudypřítomných sociálních médií.

Půjde tisková zpráva brzy do důchodu?

Kromě světového spíkra nabídne PR Summit čerstvé výsledky výzkumu o českém trhu public relations a největších trendech, který výhradně pro konferenci připravila během září a října výzkumná agentura GfK. Během dne budou probrány nejaktuálnější trendy a palčivé otázky oboru PR. Účastníci budou diskutovat o tom, jak současné změny v médiích ovlivňují PR, zda půjde tisková zpráva brzy do důchodu nebo jak je to s vlivem tradičních médií ve světle nástupu nezávislých bloggerů a influencerů.

Dvě paralelní diskusní sekce

V odpolední části PR Summitu se publikum rozdělí do dvou paralelních diskusních sekcí. Zástupci firem a agentur se budou věnovat roli PR v době masivní migrace zákazníků. Jakou pozici zaujímá PR v boji o nové zákazníky a udržení těch stávajících? Zástupci státní správy budou diskutovat o efektivním využití public relations ve veřejných institucích.

Kdo získá ocenění PR osobnost roku?

Během dne rovněž účastníci konference v přímém hlasování vyberou PR osobnost roku. Vybírat budou z těchto nominovaných:

Vladimír Bystrov, Partner, Bison & Rose
Milan Hejl, Partner, AMI Communications
Václav Pavelka, Managing Partner, Native PR
Petr Pavlík, generální ředitel, STOCK Plzeň-Božkov a prezident Unie výrobců a dovozců lihovin
Marek Pražák, Managing Partner, Svengali Communications

Důvody pro nominaci jednotlivých osobností jsou uvedeny na webu

Kontakt pro média
Aneta Zímová, Project Executive, Blue Events
Tel.: +420 730 184 505, e-mail: aneta.zimova@blueevents.eu