This article is only available in Czech.
Procurement Forum hledá recept, jak na nákup v čase rychlých změn
Published 4/16/2015

Praha, 16. dubna 2015 – Třetí ročník výročního setkání Procurement Forum přinese tři aktuální témata, zahraničního key note speakera a mnoho dalších odborníků z oblasti nákupu. Konference, která se uskuteční 20. května 2015 v Národní technické knihovně v Praze, očekává přes 200 pracovníků zodpovědných za efektivitu nákupu.

První ze tří částí fóra je věnována srovnání podoby nákupu – jeho procesů a nástrojů – u nás a ve světě. Zahraniční host Justin Fabbro (Ohio, USA) popíše, jaké hlavní rozdíly spatřuje v porovnání nákupů v USA, střední Evropě (ČR a Polsko) a Číně. Ve své prezentaci se mimo jiné také zaměří na kulturní rozdíly v rámci nákupních projektů na jednotlivých kontinentech. Dalšími speakery budou Ingrid Tocháčková (MANN+HUMMEL Group), která bude sdílet své bohaté zahraniční zkušenosti a Bronislav Pánek z EY, který představí výsledky rozsáhlého výzkumu nákupních manažerů a finančních ředitelů. Prezentace pod názvem Procurement Surway 2015 ukáže prognózy trendů v oblasti nákupu pro následující období.

V rámci druhého panelu na téma zefektivňování jednotlivých výběrových řízení vystoupí Marek Růžička (O2 Czech Republic), Milan Kaplan (PROebiz), Milan Tomek (Siemens) a František Bumba (e-integration). Zatímco Marek Růžička se bude věnovat problematice tendru v oblasti telco služeb, ikona českého eProcurementu Milan Kaplan se krátce ohlédne za 15 lety vývoje elektronizace nákupu u nás a popíše, jak klienti eAukce používají a jaké jsou nejčastější chyby v jejich přípravě a aplikaci. Na příspěvek naváže case study týkající se zeefktivnění přímého nákupu a využití aukcí v podání Milana Tomka. Závěrečným speakerem v tomto bloku bude František Bumba, který se již 30 let věnuje elektronizaci a představí její hlavní trendy v Německu. „eAukce ani elektronizace nákup nespasí, ale abyste dělali nákup dobře, je elektronizace jako podpora nákupního procesu nutná,“ dodává Marek Rokoský, odborný garant fóra, který bude moderovat prostřední část konference.

Závěrečná sekce bude věnována změnám v organizaci nákupu v důsledku nových trendů, tlaku na efektivitu a úsporných opatření. Jaroslav Kadlec a Milan Novák (oba GoodCall for Talent) představí roli sociálních sítí v oblasti procurementu – jak a k čemu je lze využívat a co se jejich prostřednictvím dozvíme. Dále pak proběhne panelová diskuze za účasti Michaely Chaloupkové (ČEZ), Maroše Horňáčka (Mediaservis), Miloše Olejníka (RWE Česká republika), Davida Tomse (Linet) a dalších zástupců významných firem. Odborníci z renomovaných společností prodiskutují fenomén reorganizace v nákupu – kdo ji vyvolal, co je jejím cílem a jakou má podobu. Panelovou diskuzi bude moderovat Martin Dokoupil, který uvádí: „Nákup je živý organismus a musí se věčně měnit a reagovat na potřeby společnosti tak, aby mohla bez problémů fungovat.“

Fórum nabídne zajímavý prostor i pro aktivní networking a během jednotlivých panelů budou všichni účastníci také zapojeni do neformálních diskusí s vystupujícími. „Povědomí o tomto výročním fóru k naší radosti neustále roste, pět týdnů před akcí se registrovalo již na 150 účastníků, a tak jen doufáme, že budeme moci vyhovět všem zájemcům o účast,“ upozorňuje jeden z organizátorů, Antonín Parma z Blue Events.

Hlavním partnerem 3. ročníku Procurement Forum je společnost EY, mezi významné partnery patří také např. společnosti O2, e-intergration, PROebiz a řada dalších.

Co: Procurement Forum 2015
Kdy: 20. 5. 2015
Kde: Národní technická knihovna v Praze
Organizátoři: Blue Events
Web: www.procurementforum.cz

Kontakt:
Antonín Parma, Blue Events
e-mail: Antonin.Parma@BlueEvents.eu, +420 222 749 841

Kontakt pro média:
Aneta Zímová, Blue Events
e-mail: Aneta.Zimova@BlueEvents.eu, +420 730 184 505