This article is only available in Czech.
Startuje jubilejní Sodexo Zaměstnavatel roku. Vítězové budou odtajněni v říjnu.
Published 6/21/2012

Desátý ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku zveřejnil výsledky kategorie The Most Desired Company a v říjnu vyhlásí také výroční cenu Zaměstnavatel desetiletí. Vyhlášení a předání všech ocenění proběhne ve středu 17. října v prostorách pražského hotelu OREA Pyramida na úvod společenského večera, jenž navazuje na 7. ročník konference HR Management. Celodenní akce je koncipována jako svátek pro všechny příznivce a profesionály v oblasti lidských zdrojů a propojuje několik významných a přirozeně souvisejících oborových událostí v rámci jediného dne.

Letošní ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku byl 20. června 2012 v pražském hotelu Paříž zahájen vyhlášením výsledků první z kategorií „The Most Desired Company 2012“ a představením novinek pro rok 2012.

Organizátorem jubilejního ročníku je poprvé Klub zaměstnavatelů o.p.s., který kromě hlavní kategorie „Zaměstnavatel roku“ hodnocené opět podle renomované mezinárodní metodiky PwC Saratoga vyhlásí také výsledky všech ostatních kategorií. Vyhlášení a předání ocenění, včetně výroční ceny Sodexo Zaměstnavatel desetiletí, se uskuteční ve středu 17. října 2012 v pražském hotelu OREA Pyramida na úvod společenského večera navazujícího na letošní 7. ročník konference HR Management.

Mezi studenty ovládl pořadí nejžádanějších zaměstnavatelů premiérově Google.

Pořadí The Most Desired Company 2012

  1. Google
  2. ČEZ
  3. ČSOB
  4. Komerční banka, 5. KPMG, 6. Coca – Cola, 7. Škoda Auto, 8. Ernst & Young, 9. Školy (učitelství), 10. L´Oréal ČR a IBM


Mezi trendy zaznamenáváme dlouhodobý přesun zájmu od konzultantských firem „velké čtyřky“ k více technologickým a výrobním zaměstnavatelům, přičemž dlouhodobě se v popředí drží také banky. Překvapením letošního ročníku je průnik oboru Školy (učitelství) do první desítky mezi elitu zaměstnavatelů působících v ČR. Máme se tedy konečně těšit na příliv kvalitních vyučujících na střední a vysoké školy? Průzkumu mezi studenty ekonomických a technických univerzit prováděného společností Ipsos Tambor pro mezinárodní organizaci AIESEC se letos zúčastnilo 3 079 respondentů.

Elitní zaměstnavatele prověří znovu PwC Saratoga a poznáme i Zaměstnavatele desetiletí
Loňské nasazení mezinárodně uznávané metodiky PwC Saratoga vyvolalo pozitivní reakci účastníků, kteří ocenili srozumitelné a transparentní hodnocení konkrétních měřitelných údajů. Letošní ročník přinese doladění použité metodiky také díky uplatnění námětů z loňské premiéry. Rozhodně však můžeme očekávat jak kontinuální srovnávání, tak objektivní porovnání meziročních změn u jednotlivých zaměstnavatelů. Vrcholnou událostí letošního ročníku bude vyhlášení výroční ceny Sodexo Zaměstnavatel desetiletí, která vynese do popředí účastníky dosavadních ročníků, kteří prokážou dostatečně stabilní kvalitu.

Ocenění Zaměstnavatel roku je tradičně organizováno pod záštitou ministra práce a sociálních věcí.

Ve středu 17. října 2012 proběhne v prostorách hotelu OREA Pyramida svátek všech příznivců a profesionálů v oblasti lidských zdrojů. Zájemci o tuto akci se mohou za zvýhodněných podmínek pro Very Early Birds již nyní registrovat na webových stránkách www.hrevent.cz


Další informace poskytnou:

Klub zaměstnavatelů o.p.s.
Pavel Hulák, ředitel
Tel.: +420 604 232 251, www.klubzamestnavatelu.cz

Blue Events
Antonín Parma, General Manager
Tel.: +420 222 749 841, e-mail: antonin.parma@blueevents.eu, www.blueevents.eu, www.hrevent.cz