This article is only available in Czech.
FÓRUM ČESKÉHO STAVEBNICTVÍ 2016 bude reflektovat optimistický vývoj odvětví pod názvem Stavebnictví 2020 : Klíčové faktory rozvoje
Published 2/1/2016

V březnu 2016 se v Praze uskuteční již 12. ročník Fóra českého stavebnictví, který chce navázat na optimistický vývoj posledních měsíců a ještě více reflektovat zlepšující se situaci v oblasti stavebnictví.

České stavebnictví navázalo na růst z loňského roku a začíná se mu opět dařit. Toto oživení reflektuje také 12. ročník Fóra českého stavebnictví, který se svou koncepcí pokusí přinést v širším kontextu ještě více optimismu a inspirace. „Rádi bychom nastolili témata, která budou vybízet k pozitivnímu náhledu na budoucnost práce stavařů, developerů, projektantů i dodavatelů stavebních materiálů a technologií do roku 2020,“ vysvětluje volbu názvu a pojetí Managing Partner pořadatelské společnosti Blue Events Antonín Parma.

Letošní ročník nese název STAVEBNICTVÍ 2020: Klíčové faktory rozvoje a přinese řadu výhledů do roku 2020 i dostatek prostoru pro živé a interaktivní diskuze mezi účastníky. Jeho úvodní část bude uvedena již tradičně příspěvkem premiéra Bohuslava Sobotky. Následně se slova ujme David Marek, který přednese očekávaný makroekonomický výhled s akcentem na stavebnictví. Dále bude za účasti klíčových ministrů Vlády ČR a zástupců předních stavebních firem věnována pozornost legislativě ve vztahu k přípravě staveb. V navazujícím bloku pak budou představeny náhledy na klíčové faktory rozvoje stavebnictví z pohledu sociologa, technologa, architekta a investora. „Investiční výstavba může kladně ovlivňovat růst ekonomiky, dostane-li k tomu potřebné podmínky. Proto jsme se rozhodli dát v letošním ročníku v programu větší prostor i investorům,“ doplňuje za spolupořadatele – Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR jeho generální ředitel Miloslav Mašek.

Odpolední program konference bude formou paralelních workshopů navazovat na dopolední odborné příspěvky řečníků. Díky tomu budou moci návštěvníci opravdu podrobně diskutovat aktuální témata. Sekce Lidé a management 2020 se zaměří na podmínky úspěšnosti oboru – vzdělávání a výchovu managementu, potřebu kvalifikovaných pracovníků, zahraniční pracovníky, rekvalifikaci, ale také čím dál více potřebný employee branding. V rámci bloku Stavební materiály a technologie 2020 budou moci účastníci probrat nové materiály a technologie pro investiční výstavbu v budoucnosti, snižování energetické náročnosti budov, recyklované materiály, energeticky méně náročné materiály a mnoho dalších technologických novinek. Třetí setkání bude věnováno Legislativním změnám a ideálnímu rozvoji stavebnictví 2020. Zde bude věnován prostor diskuzi o rozvoji regionů, měst a obcí, územnímu plánování, urbanismu, vlivu staveb na životní prostředí či legislativě podporující investiční činnost.


Fakta k Fóru českého stavebnictví 2016:

  • 12. ročník se koná 1. března 2016 v Clarion Congress Hotelu Prague
  • Uplynulých ročníků se účastnilo několik set domácích i zahraničních speakerů a přes 3.000 delegátů, letošní ročník očekává přes 300 významných účastníků
  • Organizátory fóra jsou Blue Events a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR
  • Více informací na www.construction21.cz

Kontakt pro média: Aneta Zímová, Aneta.Zimova@BlueEvents.eu

Kontakt pro zájemce o partnerství: Antonín Parma, Antonin.Parma@BlueEvents.eu