This article is only available in Czech.
Ohlas panelové diskuse na konferenci Fresh Food v médiích
Published 5/24/2012

Na konferenci Retail in Detail/Fresh Food 2012, která se uskutečnila 23. května v pražském hotelu Olympik Artemis, se sešlo přes 120 zástupců obchodu, dodavatelů, zástupců státních dozorových orgánů i dalších odborníků na kvalitu čerstvých potravin na našem trhu. Odbornému programu a především klíčové panelové diskusi, při níž k pomyslnému kulatému stolu zasedli zástupci významných obchodních řetězců, zástupci výroby různých segmentů čerstvého zboží a zástupci ministerstva zemědělství a státní potravinářské inspekce, byla věnována velká pozornost médií.

Deklarace předních 8 řetězců za zlepšení obchodní praxe, zejména ve směru důsledného dodržování systémových opatření  na kontrolu kvality prodávaných čerstvých potravin,  byla i předmětem zpravodajství hlavní zpravodajské relace ČT Události a rozhovoru Zdeňka Juračky a Martina Klanicy na ČT24.

Mezi další ohlasy patří např. reportáž na agrárním www portálu Agris.cz, na webu Potravinářské komory FoodNet.cz či na ekonomickém portálu ihned.cz.

V rámci panelové diskuze také zaznělo, že na kvalitě potravin se nepodílí pouze maloobchod, ale též výrobci. Zástupci výrobců, kteří v panelu zasedli, prohlásili, že se k deklaraci rádi připojí, ale vše záleží na dohodě a zlepšení podmínek od maloobchodníků. "Důvěra zákazníků je obrovská tržní síla a to, co vidíme dnes, se může na trhu projevit velmi nepříjemně," varoval Skála, moderátor předchozího panelu a zástupce GfK. Tato deklarace, pokud nezůstane pouze na papíře a promítne se i do skutečného chování maloobchodních řetězů a případně i výrobců, by měla tuto důvěru zákazníků v český maloobchod znovu obnovit a posílit.

Více o programu a náplni konference naleznete na www.retailindetail.cz/freshfood.

 

Kontakt pro média:
Blue Events
Zuzana Mračková, Client Service Manager
Tel.: +420 222 749 841, e-mail: zuzana.mrackova@blueevents.eu, www.blueevents.eu

Informace pro média:
Co: konference Fresh Food 2012
Kdy/kde: 23. května 2012, Olympik Artemis
Organizují: Blue Events ve spolupráci se SOCR ČR
Web: www.retailindetail.cz/freshfood