This article is only available in Czech.
Konference CIO AGENDA 2015: Změna role CIO ve firmách v realitě České republiky
Published 9/29/2015

Společnost Accenture se jako hlavní partner rozhodla podpořit první konferenci o roli CIO a jejich spolupráci s ostatními odděleními ve firmách. Jako jeden z globálních lídrů v oblasti manažerského poradenství, technologických služeb a outsourcingu sleduje a podporuje přeměnu současných společností na digitální. Ze zkušeností Accenture i jejích výzkumů vyplývá, že se vzrůstem důležitosti digitální infrastruktury pro firmy všech typů se rapidně mění i úloha a význam funkcí CIO a CTO, tedy ředitelů IT a technických ředitelů. Konference CIO Agenda je zcela novou výroční oborovou konferencí, která vznikla na popud zájmu odborníků z této oblasti, a proběhne ve středu 7. října 2015 v Park Inn Hotel Prague.

„Změna role CIO je pro firmy v této době zásadní, pokud chtějí obstát v digitální ekonomice,“ říká Tomáš Volek, šéf středovropské sítě Accenture Delivery center pro technologie. „CIO se již dávno nestará pouze o fungování počítačů a programů. Nacházíme se v době, kdy vrcholoví CIO nejen hledají nové cesty optimalizace – jak udržet náklady a zefektivnit procesy napříč organizací – ale také aktivně podporují inovaci a růst. Čím dál tím častěji jsou klíčoví pro strategické rozhodování ve společnosti – a směr, kterým se bude společnost ubírat je silně ovlivňován digitálním světem.“

V rámci přeměny na digitální se v posledních letech firmy soustředily především na využití sociálních a mobilních platforem, analytiky a cloudových systémů. I díky tomu role digitálních technologií v podnikání vzrostla natolik, že se posunula za hranice možností a schopností tradičního CIO manažera. Novou roli CIO lze shrnout do jednoho slova: konzultant. Dobrý konzultant se na zadání dívá z pohledu odvětví a samotného klienta a soustředí se více na výsledek než na využití množství dostupných nástrojů a technologií.

„Pro firmy představuje přeměna na digitální výraznou změnu,“ konstatuje Tomáš Volek. „Před dvěma lety předpovídala naše společnost Accenture nutnost přeměny každé firmy v digitální. Uvědomili jsme si, jak se z technologií postupně stává klíč k vysoké výkonnosti společnosti a také rozlišující prvek v daném odvětví. Dnes velké, a často zavedené firmy začínají využívat technologie nejen pro zlepšení svých interních procesů, ale jsou pro ně i hlavním hybnou silou firemního růstu a rozvoje.“

Novou konferenci CIO Agenda pořádá společnost Blue Events.

Program konference najdete zde: www.cioagenda.cz/program-konference/program

Více informací o konferenci najdete zde: www.cioagenda.cz

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující odborné služby v oblasti manažerského poradenství, technologických služeb a outsourcingu, a se svými více než 358 000 pracovníky poskytuje služby klientům ve více než 120 zemích světa. Díky kombinaci jedinečných zkušeností a obsáhlých znalostí napříč všemi průmyslovými odvětvími a podnikovými funkcemi, doplněnými rozsáhlým výzkumem nejúspěšnějších světových firem, spolupracuje společnost Accenture se svými klienty tak, aby jim pomohla stát se výkonnými organizacemi jak v oblasti podnikání, tak ve státní správě. Čistý obrat společnosti za fiskální rok končící 31. srpnem 2015 dosáhl 31 miliard USD. Internetové stránky společnosti najdete na adrese www.accenture.cz.

Převzato z oficiální tiskové zprávy společnosti Accenture.