This article is only available in Czech.
Finální program 12. ročníku konference Hospitality & Tourism Summitu s podtitulem „Kde brát sílu a motivaci pro další rozvoj“, která se uskuteční ve dnech 12. - 13. 4. 2012 v pražském hotelu Crowne Plaza, byl zveřejněn!
Published 3/1/2012

Program této výroční konference je nabit inspirativními příspěvky pro účastníky ze sektoru horeca a každý osvícený provozovatel restaurace, hoteliér nebo podnikatel v cestovním ruchu, který přes nelehkou dobu chce své podnikání rozvíjet nebo alespoň ziskově udržet, by si jej opravdu neměl nechat ujít. Kromě příspěvků v zahajovacím bloku prvního dne, které budou patřit otázkám z oblasti financování a legislativy cestovního ruchu a trendům na straně domácí a zahraniční klientely, budou prezentovány případové studie z praxe, které přinesou ty nejlepší zkušenosti, jak „zefektivnit, motivovat a komunikovat“. Inspirací bude i panelová diskuze na téma „Pohon a brzdy cestovního ruchu“, jíž se budou účastnit zástupci hoteliérů a pracovníci zodpovědní za podporu rozvoje cestovního ruchu.

Dobrou tradicí konference je společenský večer. Letos jsme pro účastníky s partnery konference Plzeňským Prazdrojem a Nestlé připravili opravdu zajímavý program, ve kterém se bude snoubit výborné pivo s kulinářskými specialitami. V netradičním prostoru čistírny odpadních vod v Ekotechnickém muzeu v Bubenči bude prezentováno „Párování piva s jídlem: degustace pivních speciálů s vhodnou doprovodnou českou kuchyní“.

Druhý programový den konference nabídne 5 odborných tematických workshopů. Diskusní sekce o efektivitě v gastronomii se bude věnovat například tomu, jak uvařit za 80 nebo 120 korun a co za to nabídnout zákazníkům v Praze, větším městě či na venkově. Majitel úspěšné regionální restaurace Šupina účastníkům poradí, jak nalákat turisty na regionální speciality. Další majitelé obdivovaných restaurací budou prezentovat své zkušenosti, jak pracovat s nabídkou poledního menu a jak dosáhnout toho, aby restaurace byla stále plná. Co zákazník očekává od moderní gastronomie a jak ho zapojit do naplnění jeho očekávání?, to prozradí zástupce společnosti Torád.

Pro účastníky zabývající se řízením cestovního ruchu jsou připraveny dvě sekce: City marketing a management destinace napoví, jak pracovat se „značkou“ města, jak vytvářet městskou identitu, komunikovat aktivity města s veřejností a zejména, jakých chyb se při tom vyvarovat. Workshop Formy spolupráce při řízení cestovního ruchu v regionech bude na příkladech problematiky regionů Ústeckého kraje a Českého ráje řešit vztahy podřízenosti a nadřízenosti jednotlivých organizací cestovního ruchu v rámci kraje nebo v rámci turistického regionu zasahujícího do více krajů, i otázky, jak se regionální koncepce potkávají či nepotkávají s aktivitami CzechTourism.

Náplní čtvrté sekce Jak zajistit, aby se hosté vraceli? bude diskuze na téma, co pro hoteliéry a poskytovatele gastronomických a dalších služeb funguje z pohledu ziskovosti nejlépe, zda věrnostní programy, slevové akce či speciální nabídky.

Náplň sekce HR alias Služby stojí na lidech je patrná již z jejího názvu. Její charakter bude nejen vzdělávací, ale díky dvojnásobnému časovému rozsahu předvede i formy praktického trainingu. Významný prostor bude věnován i praktickým dopadům aktuální novelizace zákona o zaměstnanosti a zákoníku práce. Především provozovatele hotelů a restaurací by měla zajímat změna definice závislé práce a nové vymezení nelegální práce, vč. problematiky tzv. švarcsystému, o kterém se bude rovněž diskutovat.

Hospitality & Tourism Summit organizují společnost Blue Events a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR, pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR, s podporou CzechTourism a ve spolupráci s AHR ČR, Vysokou školou hotelovou v Praze 8 a COT Business. Zlatým partnerem konference je Plzeňský Prazdroj.

Jménem organizátorů se na Vás těší

Barbora Krásná, Partner Blue Events        a         Pavel Hlinka, vice-prezident SOCR  ČR

 

Podrobnější informace o konferenci: www.horeca21.cz

Kontakt: Barbora Krásná, Partner, Blue Events
 e-mail: barbora.krasna@blueevents.eu

Kontakt pro média: Zuzana Mračková, Client Service Manager, Blue Events
Tel.: +420 222 749 841, e-mail: zuzana.mrackova@blueevents.eu