This article is only available in Czech.
Jak přední čeští manažeři čelí vypjatým pracovním situacím?
Published 6/4/2013

Praha, 4. června 2013 – Blížící se konference Leadership for Life nabídne kromě zahraničních řečníků zkušenosti předních českých manažerů a CEO. Jak ve vypjatých chvílích nalézt rovnováhu a uspokojení v pracovním i soukromém životě? O tom budou dopoledním diskusním panelu debatovat zástupce korporátního světa - prezident z Ness Technologies Milan Sameš, Roman Stupka z Window Holding, který velké nadnárodní firmy vyměnil za spolupráci s majiteli firem a Martin Černohorský, který ve firmě ET NETERA boří všechny „osvědčené“ rady o vedení lidí – práce v jeho firmě vás zkrátka musí bavit.

„Leadership je nekonečný nepřetržitý proces – lidé nedělají to, co slyší, ale to, co vidí dělat leadera,“ říká Roman Stupka, ředitel ve firmě Window Holding a ví, o čem mluví. Má velké zkušenosti z korporátní sféry, kde působil na pozicích obchodního ředitele a generálního ředitele ve firmách s mnoha tisíci zaměstnanci, jako Bristol-Myers Squibb, Český Telecom, Česká pojišťovna nebo Ericsson. V jednom konkrétním okamžiku se rozhodl, že už chce pracovat jen pro konkrétní vlastníky - lidi, kterým se může podívat do očí. Od té doby pracuje de-facto jako krizový manažer najímaný majiteli firem (např. pro společnost ETA, či nyní pro Window Holding). Kombinuje své rozsáhlé vzdělání a zkušenosti se selským rozumem a snaží se hledat hlubší smysl za činnostmi, které v každodenním životě provádí.

Skutečné hodnoty jako maják v rozbouřených vodách

Důraz na hodnoty, o které je možné se opřít ve vypjatých chvílích, vyzdvihává i Milan Sameš, prezident v Ness Technologies. „Není to o tom, kolik času určitou činností strávíte, ale jaká je intenzita tohoto času. Podstatné je uvědomit si, co má pro člověka opravdovou hodnotu, dělat to, co považuje za správné a nazývat věci pravými jmény,“ dodává. Sameš má mnohaleté zkušenosti jak ze soukromého podnikání (v devadesátých letech vybudoval úspěšnou IT společnost), tak z vrcholového managementu korporací (Ness a Oracle). Byť je vysoce postaveným manažerem, snaží se nechovat „korporátně“, není přítelem dlouhých porad, důležité věci probírá raději individuálně.

Zmrd free firma

Třetím panelistou, který bude diskutovat o leadershipu v realitě všedního českého dne, je neformální šéf české firmy ET NETERA, Martin Černohorský, který sám sebe považuje za umožňovače. Pohrdač klasickým vzdělávacím systémem a advokát zdravého selského rozumu, na který vždycky sází i proti akademické přesile. Jeho "organizačním benchmarkem" je tzv. "Zmrd free firma".

O programu naleznete více informací na www.leadershipforlife.cz/cz/program

Leadership for Life
Kdy: 12. – 13. 6. 2013
Kde: Konference (Boscolo Prague), Workshop (Chateau Mcely)
Web: www.leadershipforlife.cz

Kontakt pro další informace o konferenci:
Barbora Krásná, Partner, Blue Events
Tel.: +420 222 749 841, e-mail: barbora.krasna@blueevents.eu

Kontakt pro média:
Aneta Zímová, Blue Events
Tel.: +420 730 184 505, e-mail: aneta.zimova@blueevents.eu