This article is only available in Czech.
Nedostatek peněz pro rozvoj firmy? Na vině je často neefektivní nákup
Published 4/23/2013

Praha, 23. dubna 2013 – Jak nakupovat efektivně? To je základní otázka, kterou si v dnešní době kladou majitelé firem, finanční ředitelé, nákupčí i dodavatelé. Tlak na snižování nákladů a zvyšování efektivity se netýká jednotlivého odvětví, ale prostupuje napříč sektory. Úspory dosažené při efektivních nákupech mohou být věnovány na další expanzi společnosti. Na zvýšený zájem o tuto oblast odpovídá společnost Blue Events, která se rozhodla uspořádat 1. výroční setkání nákupních profesionálů – Procurement Forum. Konference se uskuteční 30. 5. 2013 v Clarion Congress Hotelu Prague.

Realizace první konference o strategickém nákupu, které má ambici stát se pravidelným oborovým setkáním v České republice, přichází právě v čas. Cílem fóra je zahájit pravidelná výroční setkání, kde si budou moci profesionálové vyměňovat informace, navzájem se inspirovat a posouvat se ve své profesi dále a zároveň tak odpovědět na vzrůstající poptávku po společné platformě, kde by se bylo možné pravidelně potkávat. „Zůstává paradoxem, že tak důležitá disciplína, která má přímý vliv na finanční kondici společnosti, zůstává často v pozadí a bývá ve firmách nedoceněna,“ zdůrazňuje Marek Rokoský, odborný garant programu Procurement Fora 2013. Důkazem, že je o tyto otázky zájem, svědčí více než šest desítek profesionálů, kteří si na akci zajistili své místo ještě před rozesláním tištěných pozvánek.

Procurement Forum je určeno pro ty, všechny kteří jsou odpovědní za efektivitu nákupu, kteří vytvářejí zadání pro oddělení nákupu - nákupčí, finanční ředitelé, jednatelé a majitelé firem a jejich dodavatelé. „Konference rozhodně není určena pouze nákupčím, naším cílem je ukázat, že strategický nákup by měl být v zájmu každého šéfa, kterému není hospodaření firmy lhostejné,“ vysvětluje Antonín Parma, generální ředitel pořádající firmy Blue Events.

Tematicky se Procurement Forum zaměří na best practices nákupu, inspiraci a výměnu zkušeností napříč obory podnikání, roli nákupu při naplňování strategických cílů firmy, nároky na nákupčí budoucnosti a výzvy, které se dotýkají malých i velkých firem. O své zkušenosti, tipy a triky se podělí například zástupci firem Adler International, ADR international, Ambruz & Dark, Deloitte Advisory, Kofola, KRC Partners, LINET, METSPA CZ, PPF, Raiffeisenbank, Recruit CZ, Skanska, Telefónica, a mnoho dalších. O programu více na www.procurementforum.cz/cz/program


Procurement Forum 2013
www.procurementforum.cz
Kdy: 30. 5. 2013
Kde: Clarion Congress Hotel Prague


Kontakt pro média:

Blue Events:
Aneta Zímová
Tel.: +420 730 184 505
e-mail: aneta.zimova@blueevents.eu