This article is only available in Czech.
Retailové bankovnictví bude mít vlastní odborné fórum
Published 11/24/2015

Praha, 24. listopadu 2015 – Na rychlý vývoj retailového bankovnictví v ČR reaguje společnost Blue Events, která na duben 2016 připravuje konferenci Retail Banking Forum 2016 s podtitulem „Noví zákazníci. Noví konkurenti. Nová pravidla hry?“ Konference, která se uskuteční 27. 4. 2016 ve Slovanském domě v Praze, je určena seniornímu managementu bankovních domů i manažerům a špičkovým specialistům retailových divizí.

Proč?

Trh retailového bankovnictví je po delší době zase v pohybu. Zákazníci už zapomněli na krachy bank z přelomu století a mají opět odvahu měnit banku. V bankovním rybníce se objevily nové štiky, které se umí prezentovat tak, aby je měli lidi rádi. A hlavně: digitální revoluce mění i tento trh – a to jak na poptávkové, tak nabídkové straně. Retailové banky tak čelí novým výzvám – novým přímým a nepřímým konkurentům, změnám poptávkových preferencí tradičních zákazníků, nástupu zcela nové generace mladých zákazníků.

Co?

Má tedy určitě smysl restartovat projekt pravidelných výročních setkání pod značkou Retail Banking Forum, které jsme uvedli na trh poněkud předčasně v létech 2005-2006. Tehdy byl ovšem trh ve velkém klidu a kromě poněkud nudných témat souvisejících s regulací bank nebylo moc co diskutovat.

Pro koho?

Retail Banking Forum má ambici být platformou, na které se účastníci seznamují s novými trendy odvětví, sdílí zkušenosti a inspirují se zahraničními i domácími případovými studiemi a best practices. Podstatnou složkou fóra je kromě odborného programu také neformální setkávání a netwoking.

Konference má ambici získat jako účastníky především seniorní manažery bank a jejich retailových divizí. Z jejich řad se také rekrutuje velká část řečníků a panelistů. Retail Banking Fórum však cílí i na další pracovníky retailových divizí – nižší management a špičkové specialisty (zejména z oblastí marketingu, HR, product managementu a inovací, customer experience/CRM, anaalýz a business intelligence a řízení provozu a filiálek, včetně e-bankingu a multi-channel bankingu). Další část účastníků se rekrutuje z firem dodávajících retailovým bankám služby a IT řešení, novinářům a vybraným akademikům (zejména specializované vysoké školy).

Primární cílovou skupinou jsou účastníci z ČR, srdečně zváni jsou ale také slovenští manažeři a experti. Naší ambicí je postupně rozšířit zásah fóra o další CEE trhy.

Jak?

Retail Banking Forum se uskuteční 27. 4. 2015 ve Slovanském domě v ulici Na Příkopě, kde se zrodilo české bankovnictví a kde také sídlí Česká národní banka.

Připravujeme tyto programové bloky:

  • Retailový zákazník 2016+ (mezinárodní i domácí trendy poptávky, analýzy trhu a zákaznická zkušenost)
  • Retailová banka 2016+ (nové modely retail bankingu, inovace, marketing a komunikace bank v digitální době, top-to-top diskusní panel vedoucích retailových divizí bank)
  • Noví konkurenti (noví hráči na trhu, nepřímá konkurence, například finanční služby obchodních řetězců či P2P financování)

Kontakt pro další informace:
Aneta Zímová, Blue Events
e-mail: aneta.zimova@blueevents.eu