This article is only available in Czech.
Co se musí stát, aby mělo stavebnictví v ČR budoucnost?
Published 12/19/2012

Fórum českého stavebnictví 2013 se zaměří na palčivé otázky sektoru. Cílem však nebude hořekovat nad neutěšenou situací, nýbrž otevřít konstruktivní diskuzi mezi všemi relevantními aktéry českého stavebnictví. Jedním z hlavních témat nadcházejícího ročníku bude inspirace a konkrétní příklady z USA, Evropy a sousedního Německa.

Proč to nejde i u nás?

Tak přesně tato otázka se stala leitmotivem již devátého setkání hlavních hráčů českého stavebního trhu a pod názvem Fórum českého stavebnictví 2013 se ji pokusí 5. března 2013 v Praze zodpovědět řada významných odborníků. Fakt, že je Česká republika snad jedinou evropskou zemí se stále nižším objemem stavebních investic, přiměl organizátory (tradičně společnost Blue Events a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR) k pozvání řady zahraničních odborníků. Ti se pokusí vysvětlit postoje svých vlád a především inspirovat účastníky fóra konkrétními informacemi a přístupy k podpoře a investicím ve stavebnictví v jejich zemích. Delegáti se tak oproti předchozím ročníkům mohou těšit na hosty z USA, Evropy i nám nejbližšího Německa.

Co se musí stát, aby stavebnictví v ČR mělo budoucnost?

Diskusi nazvanou „Česko vs. okolní svět“ otevře moderátor Martin Veselovský (Český rozhlas) a ke stolu přizve významné hlasy domácího trhu. Nejde o to jen naříkat, ale ukázat představitelům domácích ministerstev, že existují východiska a principy, díky nimž může segment dopadající mj. významně na zaměstnanost té či oné země dobře fungovat.

Prostor pro názory účastníků

V odpoledních paralelních workshopech získají účastníci praktickou možnost sdílet svoje názory i zkušenosti a to hned ve čtyřech částech. Ty se budou věnovat např. PR, médiím a kvalitě stavění (C1), veřejným zakázkám, jejich ceně a velké konkurenci (C2), řízení firmy ve zlých časech (C3) a samozřejmě také chystaném Okénku do budoucnosti, které představí nejmodernější technologie a předpokládanou vizi stavebnictví budoucnosti.

Fakta o fóru

  • Fórum českého stavebnictví se koná již podeváté a je největším odborným setkáním v ČR
  • Fóra se pravidelně účastní kolem 300 vrcholových zástupců oboru
  • Save the date: 5. 3. 2013 od 9 do 16:30 hodin
  • Místo konání: Olympik Artemis, Praha
  • Organizátoři: Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Blue Events
  • Stránky akce: www.construction21.cz


Kontakt pro média:
Denisa Vlčková, Blue Events
Tel.: +420 222 749 841, e-mail: Denisa.Vlckova@blueevents.eu