This article is only available in Czech.
MOBILNÍ MARKETING OVLIVŇUJE VÝZNAMNĚ BYZNYS 1/2 VŠECH FIREM, KTERÉ JEJ POUŽÍVAJÍ
Published 10/3/2014

Praha, 3. října 2014 – Toto a další zjištění vyplývají z bleskové ankety, do které se zapojila více než stovka marketingových ředitelů a odborníků na konferenci Mobile Marketing 2014. Postoj firem k mobilnímu marketingu a názor na uživatelské zvyklosti zjišťovala společnost GfK.

CO VYPLÝVÁ Z BLESKOVÉ ANKETY?

  • Mobilní marketing ovlivňuje významně byznys 1/2 všech firem, které jej používají. Celkově ¾ firem, které využívají nástroje mobilního marketingu, zaznamenávají jeho přínos pro svůj byznys. 1/5 věří, že mobilní oblast přispěje jejich byznysu v budoucnu

  • Polovina dotazovaných se zároveň domnívá, že mobilní marketing radikálně změnil chování českého zákazníka. Vliv mobilního marketingu na chování českého zákazníka pociťuje 97% dotázaných firem.

  • 3/5 firem používajících mobilní marketing do této oblasti v letošním roce investuje masivněji než před rokem. Naopak v 1/3 firem zůstávají investice do mobilního marketingu stejné.

  • Nejčastěji používanými nástroji mobilního marketingu jsou bannery, webové stránky a portály přizpůsobené pro mobilní telefony.


KOMPLETNÍ VÝSLEDKY ANKETY NAJDETE ZDE


Kontakt pro média:

Aneta Zímová, Blue Events
M: +420 730 184 505
E: aneta.zimova@blueevents.eu
www.mobilemarketing.cz